معمولا فاکتور های مختلفی در قیمت طراحی و ساخت غرفه های نمایشگاهی تاثیر گذار می باشند. فاکتور هایی مانند نوع طراحی غرفه نمایشگاهی ، متریال مصرفی غرفه نمایشگاهی ، پشتیبانی ، متراژ از مهمترین عوامل دخیل در قیمت نهایی طراحی و ساخت غرفه نمایشگاهی می باشد.
در ایران نیز مانند کشورهای دیگر ، حضور در نمایشگاه ها یکی از مهمترین سیاست های ثابت شرکت های بزرگ می باشد. از این رو بدلیل شرکت در نمایشگاه های مختلف سالانه ، هزینه اجرای غرفه های نمایشگاهی یک شرکت ، هزینه قابل توجهی می باشد. البته هزینه شرکت در نمایشگاه ها تنها هزینه های مرتبط با غرفه نمی باشد و هزینه های دیگری مانند هزینه ثبت نام در نمایشگاه ها ، تبلیغات ، لباس های پرسنل ، عکاسی ، تهیه تیزر ، فعالیت های چاپی و .... نیز به هزینه های شرکت در نمایشگاه ها اضافه می شوند. منتهی هزینه طراحی و ساخت غرفه سهم بیشتری از هزینه های نمایشگاه را به خود اختصاص می دهد .
شرکت های زیادی در کشور معمولا پایه ثابت شرکت در بسیاری از نمایشگاه ها می باشند و با توجه به بودجه مد نظر سازمان برای شرکت در نمایشگاه ، مدیریت هزینه شرکت در نمایشگاه از مهمترین وظایف دپارتمان تبلیغاتی آن شرکت و سازمان می باشد . از این رو شرکت ها تلاش زیادی می کنند تا بتوانند با هزینه های حداقلی بتوانند غرفه های خود را طراحی و اجرا نمایند .
اولین مرحله طراحی و ساخت غرفه توسط کارفرماها ، انتخاب مجری طراح و غرفه سازی می باشد و کارفرما ها در این مرحله می بایست به گرید نمایشگاهی آن شرکت و همچنین عضویت های صنفی آن مجموعه توجه داشته باشند تا بتوانند با اطمینان بیشتر پروژه خود را به ان شرکت بسپارند . یکی دیگر از فاکتور هایی که در انتخاب یک مجری غرفه ساز می بایست مورد توجه باشد این است که از واسطه نبودن آن شرکت اطمینان داشته باشیم و مطمئن باشیم که شرکت مجری از صفر تا صد پروژه را به صورت مستقیم تهیه و اجرا می کند در غیر این صورت به احتمال زیاد هزینه نهایی اجرای غرفه سازی بالاتر از مبلغ معمول محاسبه می شود.
در محاسبه قیمت طراحی و ساخت غرفه نمایشگاهی ، اولین مرحله هزینه طراحی غرفه می باشد . معمولا در این مرحله شرکت مجری پکیج های مختلفی را مطرح می کند و کارفرما با توجه به بودجه خود یکی از آن ها را انتخاب می نماید . بنابراین بودجه مورد نظر برای طراحی ، در انتخاب کلی نوع غرفه اهمیت زیادی دارد .
در ادامه موضوع قیمت غرفه سازی نمایشگاهی و برای محاسبه هزینه ساخت غرفه نمایشگاهی ، بعد از انتخاب طرح و شروع اجرای غرفه ، نوبت به انتخاب متریال و مواد مصرفی می باشد. در اجرای غرفه ها معمولا از متریال هایی مانند ام دی اف ، های گلس و یا نئوپان خام استفاده می شود که هر کدام قیمت های مختلفی را دارد و با توجه به نوع غرفه ، مجری متریال مناسب ان را انتخاب می نماید . مثلا برای غرفه هایی که ارتقاع آن ها زیاد می باشد از نئوپان استفاده بیشتری می شود.
از دیگر علت هایی که باعث تفاوت در قیمت غرفه می باشد ، استفاده از خطوط منحنی در غرفه می باشد و در صورتی که طرح انتخاب شده برای غرفه دارای خطوط منحنی و کروی بیشتری باشد ، به دلیل دستمزد نجاری بیشتر و همچنین دور ریز بیشتر ، قیمت غرفه افزایش پیدا می کند. البته در بسیاری از طرح ها ، قسمت هایی در غرفه وجود دارد که از طریق نجاری نیز قابل انجام نمی باشد و نیاز است از دستگاه cnc استفاده شود و همین موضوع نیز به افزایش هزینه اجرای غرفه کمک می کند.
غرفه ها انواع مختلفی دارند . بعضی از آنها یک بر می باشند و بعضی دیگر نیز سه بر . برای همین غرفه ی یک بر نیاز به سه دیوار مجاور دارد و غرفه ی سه بر ، مانند جزیره طراحی خواهد شد .
یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در قیمت غرفه نمایشگاهی ، متراژ آن می باشد . قیمت تمام شده غرفه های کوچک معمولا بیشتر از غرفه های با متراژ بالا می باشد. به عنوان مثال ، هزینه های نجاری ، برقکاری و ... یک غرفه 16 متری معمولا با غرفه 100 متری برابر می باشد . لذا هر چه متراژ بالاتر باشد ، قیمت تمام شده برای هر یک متر مربع کمتر می باشد.
یکی دیگر از فاکتور هایی که می تواند باعث افزایش غرفه سازی شود ، اجرای غرفه در فضای باز می باشد. در این حالت به علت مواردی مانند برف و باران و ... و تغییرات مورد نیاز برای جلوگیری از آسیب به غرفه در شرایط خاص ، قیمت تمام شده غرفه افزایش پیدا می کند.
غرفه های نمایشگاه دارای اختلاف سطح می باشند و این اختلاف سطح از هست تا ده سانتی متر متفاوت می باشد . برای کفسازی غرفه معمولا از فریم / تایل فلزی و یا پانل چوبی استفاده می شود و سپس روی آن از نئوپان استفاده می شود .
یکی از ابزارهایی که معمولا در غرفه سازی مورد استفاده قرار می گیرد ، لایت باکس ها می باشند . در لایت باکس ها معمولا کالا و خدمات کارفرما معرفی می شود و انواع مختلفی مانند توکار ، روکار ، بک لایت و ... دارد .تعداد لایت باکس های استفاده شده و همچنین ابعاد آنها ، به قیمت تمام شده غرفه اضافه می شود .
در برخی از غرفه ها ، کارفرما نیاز به اجرای طبقه دوم را دارد و در این صورت با توجه به آهن کشی و موارد دیگر مورد نیاز برای طبقه دوم مانند نجاری و نقاشی و خرید راه پله و ... قیمت اجرای غرفه افزایش خواهد داشت .
در غرفه های نمایشگاهی ، برای رنگ دیوار ها از دو نوع رنگ پلاستیک و رنگ اکرلیک پایه اب استفاده می شود که تفاوت قیمت این دو رنگ باعث افزایش و یا کاهش قیمت غرفه خواهد شد.
در انتها با توجه به موارد ذکر شده با موضوع قیمت طراحی و اجرای غرفه می توانیم به عوامل مهم زیر اشاره کنیم :
نوع طراحی
متراژ غرفه
تعداد لایت باکس ها
نوع رنگ دیوار ها
طبقه دوم غرفه
نوع کف سازی غرفه
فضای باز یا فضای بسته بودن غرفه
میزان استفاده از خطوط منحنی در غرفه
تجهیزات (مانند میز و صندلی و ... )
نوع نورپردازی و سبک نقاشی
تلفن تماس: 02188862927 و 09123951601